Stora Enso suunnittelee yhden SC-paperikoneen sulkemista Kvarnsvedenin tehtaalla Ruotsissa

rahamaailmabanneri

Stora Enso aloittaa työntekijöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Kvarnsvedenin tehtaalla Ruotsissa liittyen suunnitelmaan tehtaan uudelleenjärjestelyistä. Suunnitelmat sisältävät paperikone 8:n (PK8) sulkemiseen pysyvästi. Suunnitellut toimet vaikuttaisivat enintään 140 työntekijään. PK8:n vuosikapasiteetti on 100 000 tonnia superkalanteroitua, päällystämätöntä aikakauslehtipaperia (SC). Suunnitelman mukaan PK8 suljettaisiin vuoden 2017 toisen neljänneksen loppuun mennessä

Uudelleenjärjestely toisi vuositasolla 12 miljoonan euron säästöt. Stora Enso kirjaa noin 17 miljoonan euron uudelleenjärjestelykulut vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tulokseen vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä. Erästä noin 14 miljoonaa euroa on käteiskustannuksia. Suunnitellulla paperikoneen sulkemisella ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen.

”Suunnittelemme uudelleenjärjestelyjä Kvarnsvedenin tehtaalla parantaaksemme sen kilpailukykyä rakenteellisesti heikentyvillä paperimarkkinoilla. Suunnitelma sisältää paperikone 8:n sulkemisen pysyvästi. Kone ei ole valitettavasti enää kilpailukykyinen nykyisessä markkinatilanteessa pienestä koostaan ja teknisestä iästään johtuen. Arvostan työntekijöidemme työpanosta ja olen pahoillani siitä, että tämä suunnitelma on tarpeellinen Kvarnsvedenin tehtaan kilpailukyvyn tukemiseksi”, kertoo Kati ter Horst, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja.

Kvarnsvedenin tehtaan PK8:n sulkeminen ei vaikuta Stora Enson SC-paperin tarjontaan. Stora Enso jatkaa SC-paperin valmistusta Euroopassa Kvarnsvedenin tehtaan PK12:lla sekä Maxaun tehtaalla Saksassa ja Langerbruggen tehtaalla Belgiassa. SC-paperia valmistetaan lisäksi Dawangin tehtaalla Kiinassa.

Suunniteltua uudelleenjärjestelyä ja työntekijöitä koskevia päätöksiä ei tehdä ennen yhteistoimintaneuvottelujen päättymistä. Suunnitelman mukaan tuotanto Kvarnsvedenin tehtaalla jatkuisi kahdella linjalla, erikoissanomalehtipaperikoneella PK10 ja SC-paperikoneella PK12.