Oriola-KD ja Kesko perustavat koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun

rahamaailmabanneri

Suomalaiset pörssiyhtiöt Oriola-KD Oyj ja Kesko Oyj lähtevät rakentamaan Suomeen aivan uudenlaista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kauppaketjua. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju ja verkkokauppa. Sen myötä Suomeen syntyy arviolta 1 000 uutta työpaikkaa. Ensimmäiset myymälät ja verkkokauppa avataan syksyllä 2017. Toimintaa suunnitellaan laajennettavan lääkemyyntiin, mikäli lainsäädäntö muuttuu.

Kumpikin sopimusosapuoli omistaa uudesta perustettavasta yhtiöstä 50 prosenttia. Oriola-KD ja Kesko tulevat alkuvaiheessa investoimaan uuteen perustettavaan yhtiöön yhteensä noin 25 miljoonaa euroa. Ensimmäiset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin myymälät ja verkkokauppa avataan syksyllä 2017. Tämän vuoden aikana tavoitteena on avata yhteensä 15 myymälää. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju.

Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Asian käsittely saataneen päätökseen viimeistään vuoden 2017 kolmannella vuosineljänneksellä.

“Oriola-KD:n ja Keskon vahvuudet ja ammattitaito voidaan hienolla tavalla hyödyntää yhteisyrityksessä. Keskolla on vankka kokemus päivittäistavarakaupasta sekä vahva K-kuluttajabrändi. Oriola-KD:lla on vahva asiantuntemus ja kokemus laadukkaiden hyvinvointi- ja terveystuotteiden sekä lääkkeiden kaupasta. Lähdemme yhdessä toisen vastuullisen suomalaisen pörssiyhtiön kanssa rakentamaan johtavaa terveys-, kauneus- ja hyvinvointialan kauppaa, johon suomalaiset luottavat ja jossa on kiva käydä. Yhteisyritys laajentaa toimintaansa lääkkeiden kauppaan lainsäädännön niin salliessa, lääketurvallisuudesta tinkimättä ja palvelua ja asiantuntemusta korostaen. Uuden ketjun myötä Suomeen syntyy arviolta 1 000 uutta työpaikkaa”, sanoo Oriola-KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.