Clas Ohlson kasvatti eniten myyntiään Suomessa

ene456mmxouv9pzbgxdw

Clas Ohlson -konsernin myynti ensimmäisellä vuosineljänneksellä kasvoi kruunuissa 1 % ollen 1 783 MSEK (vuosi sitten 1 763 MSEK). Operatiivisen tuloksen kasvu oli konsernitasolla erinomainen 33 %, vaikka kesäsäät eivät suosinetkaan sesonkituotteiden myyntiä. Suomessa myynti oli toimintamaiden vahvinta, ja kasvoi 4 % euroissa ja 8 % kruunuissa ollen 200 MSEK (vuosi sitten 186 MSEK).

Uusi myymäläformaatti kaikkien saavutettavissa

Toukokuussa avattiin Suomen ensimmäinen pienen konseptin myymälä, Compact Store, Helsingissä Vuosaaren Columbus-kauppakeskuksessa. Myös Espoon Kivenlahdessa heinäkuussa avattu Pikkulaivan väistökauppakeskusmyymälä on uuden Compact Store -konseptin mukainen, pienemmän kokoluokan myymälä.

Clas Ohlson Oy:n toimitusjohtaja Sampo Päällysaho kommentoi:

−Saavutimme Suomessa kesäjaksolla myynninkasvun, vaikka kaikkia sesonkituoteryhmiä sää ei suosinutkaan. Myymälämme olivat kaupallisesti hyvässä kunnossa ja henkilökunta valmiita kohtaamaan asiakkaamme. Myymäläverkoston osalta avasimme kaksi Compact Store -myymälää ja olemme valmistelleet Kokkolassa muuttoa uusiin tiloihin Kallentorilla.

Kasvu jatkuu

Clas Ohlsonilla on Suomessa tällä hetkellä 39 myymälää ja verkkokauppa. Kauppaketjun kasvu jatkuu Suomessa. Tampereen Ratinan myymälä avataan keväällä 2018, Helsingin Redin myymälä syyskuussa 2018 ja Helsingin Triplan myymälä syksyllä 2019.