Stora Enson Imatran tehtaiden uudet polyeteenipäällystyslinja ja automatisoitu rullavarasto vihittiin käyttöön

storaenso_pe_imatra1017

Kuvaaja: Mikko Nikkinen

Stora Enson noin 70 miljoonan euron investoinnit kuluttajapakkauskartonkiliiketoiminnan strategista kasvua tukeviin uudistuksiin Imatran tehtailla vihittiin käyttöön tänään. Juhlapuheen tilaisuudessa piti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Stora Enson Imatran tehtaiden uudet polyeteeni (PE) -päällystyslinja ja automatisoitu rullavarasto vihittiin tänään käyttöön. PE-päällystyksellä parannetaan kartongin barrier- eli läpäisemättömyysominaisuuksia ja pakkauksen toiminnallisuutta vaativissa käyttökohteissa kuten ruuan ja nesteiden pakkauksissa.

”Investointi vahvistaa Stora Enson asemaa kansainvälisesti johtavana korkealaatuisten kartonkien tarjoajana”, sanoo Seppo Parvi, Stora Enson Suomen maajohtaja. ”Imatran tehtaiden uusi PE-päällystyslinja vahvistaa Stora Enson kykyä vastata asiakkaiden kasvavaan elintarvikepakkauksissa käytettävän kartongin ja nestepakkauskartongin kysyntään.”

Investointi on osa Stora Enson Consumer Board -divisioonan kasvustrategiaa kilpailukyvyn ja kannattavan kasvun ylläpitämiseksi. Uuden PE-päällystyslinjan kapasiteetti tulee olemaan 140 000 tonnia nestepakkauskartonkia. PE-päällystyksen lisäkapasiteetti mahdollistaa myös muun muassa innovatiivisten uuden sukupolven biopäällysteiden tuotekehityksen.

Automatisoitu rullavarasto on Suomen suurin metsäteollisuuden käytössä oleva automaattivarasto, ja sinne mahtuu noin 7 000 rullaa. Investointi vähentää sisäisiä kuljetuksia tehdasalueella ja parantaa siten myös alueen työturvallisuutta.

Stora Enso ilmoitti 25.10.2017 uudesta, 42 miljoonan euron investoinnista kemihierteen (CTMP) saatavuuden parantamiseen Imatran tehtailla. Tavoitteena on parantaa CTMP-massan saatavuutta ja vauhdittaa mikrokuitusellun (MFC) kaupallistamista. Uusi investointi kohdistuu uuteen CTMP-massan kuivaimeen, pulpperiin ja selluvaraston laajennukseen. Hanke on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Stora Enson Imatran tehtaat muodostuvat kahdesta tehdasyksiköstä, Kaukopäästä ja Tainionkoskesta, jotka työllistävät yhteensä noin 1 000 henkeä. Tehtaiden kapasiteetti on yli miljoona tonnia kartonkia ja paperia vuodessa. Stora Enson Imatran tehtaat on maailman suurin nestepakkauskartongin valmistaja.

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com