Nokia aloittaa isot yt-neuvottelut – yli 400 työpaikkaa vaarassa

17038815_10154152283122397_9161368112760239686_o

Espoo – Nokia julkisti Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä vuonna 2016 maailmanlaajuisen synergia- ja kustannussäästöohjelman, jonka puitteissa tavoitellaan 1,2 miljardin euron vuotuisten kokonaiskustannussäästöjen saavuttamista koko vuoden 2018 aikana. Osana tätä ohjelmaa ja tilanteessa, jossa olemme kertoneet odottavamme Nokian ensisijaisen kohdemarkkinan edelleen supistuvan vuonna 2018, yhtiö suunnittelee Suomen toimintojaan koskevia lisätoimenpiteitä kustannusrakenteensa keventämiseksi.

Nokia on tänään kutsunut verkkoliiketoimintansa henkilöstön edustajat Suomessa 22.2.2018 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä sekä tukitoimintoja, ja niiden arvioidaan kohdistuvan yhtiön kaikkiin Suomen toimipaikkoihin. Oulun tehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin.

Yllä mainittujen verkkoliiketoimintaa koskevien suunnitelmien lisäksi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmä aloittaa Suomessa 22.2.2018 yhteistoimintaneuvottelut vastatakseen liiketoimintahaasteisiin ja lisätäkseen liiketoiminnan kustannustehokkuutta. Yhteistoimintaneuvotteluiden arvioidaan johtavan noin 75 työpaikan vähennykseen.

“Suunnitellut muutostoimenpiteet ovat välttämättömiä Nokian pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamiseksi. Markkinaolosuhteet viestintäpalvelujen tarjoajien keskuudessa olivat edellisvuonna haastavat ja kuten olemme jo aiemmin todenneet, markkinan odotetaan edelleen supistuvan kuluvana vuonna. Menestyäksemme tässä markkinaympäristössä meidän on edelleen tehostettava toimintaamme kautta linjan, myös Suomessa. Tällaiset päätökset eivät ole helppoja, mutta teemme parhaamme toteuttaaksemme suunnitellut muutostoimet vastuullisesti ja tukemalla henkilöstöämme muutosprosessin aikana”, sanoi Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

“Aiomme samalla varmistaa vankan pohjan tulevaisuuden kasvulle jatkamalla panostustamme strategiamme kannalta keskeisiin alueisiin kuten 5G, itsenäisen ohjelmistoliiketoiminnan rakentaminen, asiakaskuntamme laajentaminen perinteisten viestintäpalvelujen tarjoajien ulkopuolelle sekä lisensointitoiminnan arvon maksimoiminen. Suomi on jatkossakin Nokialle tärkeä maa näiden tavoitteiden saavuttamisessa”, Uitto jatkoi.

Osana neuvotteluja Nokia aikoo ehdottaa Bridge-tukiohjelman käyttöönottoa auttaakseen vähennysten kohteeksi joutuvia työntekijöitään löytämään uusia mahdollisuuksia työurallaan joko uudelleensijoituksien myötä Nokian sisällä tai yhtiön ulkopuolella. Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 300 työntekijää.

Nokian maailmanlaajuinen synergia- ja kustannussäästöohjelma etenee myös muissa maissa. Aikataulut sekä toimenpiteet vaihtelevat lainsäädännön ja käytäntöjen mukaisesti.

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com