Verkkokaupan legendat Hobby Hall ja virolainen Hansapost yhdistyvät

zyc3kslqyms0wmfxw2w0

Pöydän ääressä Taavi Rajur Hansapostista (vas.) ja Pekka Pättiniemi Hobby Hallista. Takana vasemmalta alkaen Urmas Türk Hansapostista, Stefan Nieminen SGN Groupista ja Sam G. Nieminen SGN Groupista.

Suomen toiseksi suurin yleisverkkokauppa Hobby Hall ja Viron suurin verkkokauppa Hansapost yhdistyvät. 21.2.2018 allekirjoitetun sopimuksen myötä syntyy uusi merkittävä kansainvälinen toimija, jonka liikevaihto on yli 80 milj. eur, henkilöstömäärä noin 200 henkeä ja jolla on valikoimissaan tuotteita yli 330 000. Sekä Hobby Hall että Hansapost ovat yksityisessä omistuksessa. Hobby Hall siirtyi suomalaisen perheyrityksen SGN Groupin omistukseen vuoden 2017 alussa.

Hobby Hallin ja Hansapostin yhdistyessä verkkokauppabrändit eri maissa säilyvät: Hobby Hall Suomessa, Hansapost Virossa ja Xnet Latviassa. Sopimuksen mukaan Hobby Hallin omistavilla suomalaisilla omistajilla säilyy osake-enemmistö. Yhdistymisessä syntyvän yrityksen nimi on Hobby Hall Oy.

Hobby Hallin ja Hansapostin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan, mistä uuden verkkokaupan asiakkaat tulevat hyötymään kaikissa toimintamaissa. Laajentunut tuotevalikoima on kuluttajien käytössä heti alkusyksystä. Verkkokauppojen yhdistymisellä saadaan aikaiseksi suurempia ostovolyymeja ja selkeitä etuja asiakkaille.

”Verkkokauppojen yhdistyminen on uusi merkittävä askel Hobby Hallin uudistumisessa, joka alkoi vuoden 2017 alussa”, kertoo Hobby Hallin toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi. ”Hobby Hall haluaa tuottaa asiakkailleen elämyksiä niin arjessa kuin vapaa-ajassa. Tässä tulee avuksi merkittävä tuotevalikoiman laajentuminen, mm. Suomessakin tärkeällä puutarhanhoidon alalla. Lisäksi asiakkaamme tulevat hyötymään yhteistyönä tehtävästä verkkokauppateknologian kehittämisestä”, Pekka Pättiniemi jatkaa.

”Tämän tehdyn sopimuksen myötä olemme yksi johtavista verkkokaupoista, mutta tämä on vain alkua.”, kertoo Taavi Rajur, joka on yksi Hansapostin omistajista ja hallituksen jäsenistä. ”Hansapost tulee edelleenkin olemaan sama tuttu ja tunnettu verkkokauppa virolaisille. Tavoitteenamme on kuitenkin hakea kasvua sekä määrässä että laadussa. Korkealaatuisista tuotteistaan tunnetun Hobby Hallin avulla laajennamme tuotevalikoimaamme eksklusiivisiin brändeihin. Tämä on myös mahdollisuus virolaisille merkkituotteille päästä kansainvälisille markkinoille”, Rajur jatkaa.

Suomen verkkokauppamarkkinat ovat jo nyt noin 10 % koko vähittäiskaupasta. Virossa verkkokaupan myynti on noin 3 % koko markkinoista, joten kasvupotentiaalia on paljon. Suomessa verkkokauppa kasvaa yli 20 % ja Virossa lähes 40 % vuodessa.

 

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com