Kultakeskus on ostanut AB Sporrongin osakekannan

tehdas_uusi_600x400

Kuva: Kultakeskus

Kultakeskus Oy on ostanut 6.7.2018 allekirjoitetulla kauppasopimuksella ruotsalaisen AB Sporrong konsernin osakekannan. Myyjänä oli Midway Holding AB (publ).

AB Sporrong on vuonna 1666 perustettu, yrityslahjojen, palkitsemistuotteiden ja urheilupalkintojen sekä yrityksen perustamisesta lähtien tehtyjen metallisten virkapukujen nappien valmistaja ja toimittaja. AB Sporrongille on myönnetty Ruotsin kuninkaallinen hovihankkija –tunnus.

AB Sporrong konserniin kuuluvat emoyhtiö Ruotsissa, myyntiyhtiöt Suomessa ja Norjassa sekä tuotanto- ja myyntiyhtiö Virossa. Sporrongilla on lisäksi vientiä Tanskaan, Latviaa, Liettuaan ja Iso-Britanniaan.  Sporrongin liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 100 työntekijää.

Kaupan myötä Kultakeskus Oy:stä tulee Pohjoismaiden ja Baltian johtava jalometalli- ja palkitsemistuotteiden valmistaja. Tämän kaupan jälkeen Kultakeskus konsernin liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 250 työntekijää.

Kultakeskus Oy on 1918 perustettu jalometallituotteiden valmistaja, maahantuoja ja tukkukauppa, jonka pääkonttori ja tehdas ovat Hämeenlinnassa.

”Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että onnistuimme monien neuvottelujen jälkeen hankkimaan AB Sporrongin Kultakeskukselle.  Nyt Kultakeskuksella on kaksi yhtä suurta liiketoimintakokonaisuutta: kello-ja jalometallialan erikoisliikkeille suuntautuva valmistus, maahantuonti ja tukkukauppa sekä järjestöille, yrityksille ja yhteisöille suuntautuva kunniamerkkien ja palkitsemistuotteiden liiketoiminta. Kaupan myötä teimme myös merkittävän kansainvälistymis- ja kasvuloikan” sanoo Kultakeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola.