Mikko Ayub nimitetty Aktia Pankki Oyj:n toimitusjohtajaksi

14937447_1414952741863145_7572831590826838058_n

Aktian hallitus on nimittänyt Mikko Ayubin (49 vuotta, VTM, MBA) Aktia Pankki Oyj:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.10.2018.

Mikko Ayub siirtyy Aktiaan Nordea Pankista, jossa hän on toiminut viimeksi Commercial and Business Banking -toiminnon Executive Advisorina ja tätä ennen vastannut Markets-yksikön toiminnasta Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme nimittää Mikko Ayubin Aktian uudeksi toimitusjohtajaksi. Mikolla on pitkä ja vankka tausta rahoitusalalla. Hän on koko uransa aikana antanut johdonmukaisesti näyttöjä kyvystään sitouttaa työtovereitaan ja tuloksellisesta johtamisesta vaativissa, muuttuvissa toimintaympäristöissä. Hänellä on hyvä kyky hahmottaa nopeasti toimintaympäristön muutokset ja vastata muuttuneisiin asiakastarpeisiin niin strategisesti kuin operatiivisesti”, toteaa Lasse Svens, Aktia Pankki Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

”Aktia on mielenkiintoisessa vaiheessa. Onnistuneesti uudistetun peruspankkijärjestelmän myötä palvelukehityksemme on ketterää ja nopeaa ja yhtiön uutta strategiaa toteutetaan määrätietoisesti. Olemme vakuuttuneita siitä, että Mikon johdolla Aktia kykenee vastaamaan finanssialan tulevaisuuden haasteisiin”, jatkaa Lasse Svens.

Maaliskuusta 2018 yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Juha Hammarén hoitaa tätä tehtävää edelleen siihen saakka, kunnes Mikko Ayub aloittaa toimitusjohtajana. Tämän jälkeen Hammarén jatkaa omassa tehtävässään varatoimitusjohtajana ja operatiivisesta toiminnasta vastaavana johtajana.

”Haluan jo tässä vaiheessa lausua yhtiön hallituksen puolesta kiitoksen Juha Hammarénille hänen panoksestaan väliaikaisena toimitusjohtajana”, toteaa Lasse Svens.