MARIMEKKO NOSTAA TULOSOHJEISTUSTAAN; LIIKEVAIHTOENNUSTE PYSYY ENNALLAAN

Aria-Marimekko-Carousel-2

Marimekko Oyj arvioi 9.8.2018 julkistetussa puolivuosikatsauksessaan Marimekko-konsernin liikevaihdon vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan edellisvuoden tasolla tai korkeampi.

Marimekko tarkistaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2018 vertailukelpoisesta liikevoitosta ja poistaa viittauksen edellisvuoden tasoon johtuen pääsääntöisesti ennakoitua paremmasta vähittäismyynnin kehityksestä Suomessa elokuussa. Uuden arvion mukaan vertailukelpoisen liikevoiton ennakoidaan vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi, arviolta enintään noin 12 miljoonaa euroa.

Puolivuosikatsauksessa annettu arvio liikevaihdosta pysyy ennallaan. Päivitetty arvio kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti: Marimekko-konsernin liikevaihdon arvioidaan vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi; myös vertailukelpoisen liikevoiton ennakoidaan olevan edellisvuotta korkeampi, arviolta enintään noin 12 miljoonaa euroa.

Marimekon liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuen liikevaihto- ja tuloskertymä painottuu yleensä tilivuoden kahdelle viimeiselle neljännekselle. Yhtiö kertoi puolivuosikatsauksessaan, että vuoden 2018 toisen neljänneksen vahvaan liikevaihto- ja tuloskertymään vaikuttivat osaltaan ajoitukselliset tekijät. Yhtiö kertoi myös, että vuoden 2018 myyntiin Suomessa vaikuttavat positiivisesti kertaluonteiset kampanjatoimitukset, joista noin puolet ajoittui vuoden toiselle neljännekselle ja loput jakautuvat melko tasaisesti vuoden muille kvartaaleille.

Yhtiön tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2018 tuloskertymä painottuu tavanomaisesta poiketen toiselle ja kolmannelle neljännekselle. Vuoden viimeiselle neljännekselle arvioidaan ajoittuvan enemmän kuluja kuin vuonna 2017. Lisäksi toisella vuosipuoliskolla tukkumyynti painottuu jonkin verran vuoden kolmannelle neljännekselle. Vuoden viimeisellä neljänneksellä erityisesti joulukaupan osuus myynnistä on tyypillisesti merkittävä, ja joulusesongin onnistumisella on olennainen vaikutus koko vuoden tulokseen.

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com