OP aloittaa 6 000 hengen yt-neuvottelut: Tavoitteena sadan miljoonan vuosisäästöt

 

110000008295

OP Ryhmän keskusyhteisökonserni jatkaa organisoitumista kesäkuussa valitun uuden johtokunnan mukaisesti. Uuden organisaation tavoitteena on parantaa työntekijä- ja asiakaskokemusta sekä lisätä toiminnan ketteryyttä ja tuottavuutta.

Keskusyhteisökonserniin suunnitellaan muutoksia sekä organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin että toimintatapoihin, ja siksi OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat OPn keskusyhteisökonsernin henkilöstöä. Keskusyhteisökonsernissa työskentelee noin 6 000 henkilöä.

Neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja. Neuvottelujen ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.

Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu merkittävä määrä uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

– Suunniteltu organisoituminen on alku suurelle kulttuurimuutokselle OPn keskusyhteisössä. Olemme kokeilleet ketterää toimintatapaa yksittäisissä kehittämishankkeissa hyvin tuloksin, ja tavoitteena on nyt laajentaa toimintamalli vaiheittain koko keskusyhteisöön, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

– Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, hän jatkaa.

Organisaatiomuutoksen ohessa tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla. Kustannussäästöihin pyritään useilla toimenpiteillä: tarkentamalla strategian fokusta, keskittymällä ydinliiketoimintoihin sekä optimoimalla oman ja ulkoa ostetun työn suhdetta.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 1. lokakuuta 2018 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet sovi neuvottelujen päättämisestä aiemmin.