Nokia terävöittää asiakasliiketoimintaorganisaationsa fokusta 5G-aikakauden edetessä ja julkistaa muutoksia yhtiön johtokunnan kokoonpanossa

img_7524

Nokia terävöittää asiakasliiketoimintaorganisaationsa fokusta 5G-aikakauden edetessä ja julkistaa muutoksia yhtiön johtokunnan kokoonpanossa

  • Ricky Corker nimitetään asiakasliiketoimintaorganisaation Amerikan-alueen johtajaksi
  • Federico Guillén nimitetään asiakasliiketoimintaorganisaation Euroopan, Lähi-idän, Afrikan ja Aasian alueiden johtajaksi
  • Ashish Chowdhary jättää yhtiön 15 vuoden menestyksekkään uran jälkeen vuoden 2018 lopussa

Espoo – Nokia julkisti tänään suunnitelmansa järjestää uudelleen asiakasliiketoimintaorganisaationsa kahdeksi alueelliseksi yksiköksi, joista toinen vastaa Pohjois- ja Etelä-Amerikasta ja toisen vastuulla on Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka sekä Aasia. Lisäksi Nokia ilmoitti muutoksista yhtiön johtokunnan kokoonpanossa.

“Vahva asiakaslähtöisyys on välttämättömyys siirtyessämme 5G-aikakaudelle”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. “Tänään julkistamamme muutokset varmistavat sen, että meillä on jatkossakin tarvittava valmius erinomaiseen asiakassuhteiden hallintaan ylimmän johdon tasolla alati nopeammin kehittyvässä ja monitahoisessa toimintaympäristössä. Olen erittäin mielissäni, että kaksi erittäin pätevää johtajaa, Ricky Corker ja Federico Guillén, ryhtyvät johtamaan kyseisiä yksiköitä.

Ricky Corker nimitetään asiakasliiketoimintaorganisaation Amerikan-alueen johtajaksi. Corkerin nykyinen rooli on Nokian Pohjois-Amerikan liiketoiminnan johtaja, EVP, ja hän on ollut merkittävässä roolissa yhtiön nostaessa liiketoimintansa Pohjois-Amerikassa takaisin kasvu-uralle ja asemoituessa vahvaksi toimijaksi 5G- sekä muissa teknologioissa. Aiemmin Corker toimi Nokian Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajana, ja hän on työskennellyt yhtiössä johtotason tehtävissä myös Euroopassa ja Australiassa. Hänellä on viestintä- ja elektroniikka-alan tutkinto Melbournen RMIT-yliopistosta. Corker tulee raportoimaan toimitusjohtaja Surille, ja hän nousee Nokian johtokunnan jäseneksi 1.1.2019 alkaen.

Federico Guillén nimitetään asiakasliiketoimintaorganisaation Euroopan, Lähi-idän, Afrikan ja Aasian alueiden johtajaksi. Guillénin nykyinen rooli on Fixed Networks -liiketoimintaryhmän johtaja, ja hänen johdollaan liiketoimintaryhmä on tehnyt johdonmukaisesti vahvaa taloudellista tulosta ja investoinut tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksiin kuten kaapelimarkkinoihin. Guillénin kattava kansainvälinen kokemus pitää sisällään johtotason tehtäviä Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Intiassa. Hänellä on tutkinto tietoliikennetekniikasta ja maisterintutkinto viestintäarkkitehtuureista Madridin teknillisen yliopiston ETSIT-yksiköstä. Guillén tulee raportoimaan yhä toimitusjohtaja Surille ja jatkaa Nokian johtokunnan jäsenenä. Fixed Networks -liiketoimintaryhmän uusi johtaja tullaan julkistamaan myöhemmin.

Ashish Chowdhary johtaa asiakasliiketoimintaorganisaatiota ja jatkaa Nokian johtokunnan jäsenenä vuoden 2018 loppuun asti, jonka jälkeen hän jättää Nokian ja siirtyy johtotason tehtäviin toisessa yrityksessä.

“Jokaiselle tulee urallaan eteen hetki, jolloin he haluavat kokeilla jotain uutta. Viidentoista vuoden mittaisen menestyksekkään Nokia-uran jälkeen Ashish on nyt tässä tilanteessa”, sanoi Suri. “Päätös lähtemisestä oli yksinomaan Ashishin, mutta hän saa täyden tukeni jättäessään yhtiömme. Vuosien ajan hän on ollut läheinen, uskottu ystävä ja liiketoimintakumppani. Ashish on äärimmäisen rehellinen ja omaa syvällistä ymmärrystä liiketoiminnastamme sekä vahvat johtamistaidot. Hänen työmoraalinsa on myös vertaansa vailla. Olen tyytyväinen siitä, että Ashish siirtyy merkittävään rooliin erääseen maailman suuryrityksistä, ja toivotan hänelle menestystä uudessa tehtävässään.”

Näiden muutosten seurauksena Nokian johtokunta tulee 1.1.2019 alkaen koostumaan seuraavista jäsenistä: Rajeev Suri, Basil Alwan, Hans-Juergen Bill, Kathrin Buvac, Ricky Corker, Joerg Erlemeier, Barry French, Sanjay Goel, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Kristian Pullola, Sri Reddy, Marc Rouanne, Maria Varsellona ja Marcus Weldon.

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com