Neste tyytyväinen EU:n uusiutuvan energian direktiiviä koskevaan äänestystulokseen Euroopan parlamentissa

Neste_yo¦ê

Euroopan parlamentti äänesti tänään 13.11.2018 täysistunnossaan vuonna 2021 voimaan tulevasta Euroopan unionin uusiutuvan energian direktiivistä (RED II).

“Olemme tyytyväisiä Euroopan parlamentin äänestystulokseen. Parlamentti kannattaa odotetusti kesäkuun kolmikantaneuvotteluiden neuvottelutulosta Euroopan unionin laajuisesta 32 % uusiutuvan energian kokonaistavoitteesta vuodelle 2030 sekä sitovaa tavoitetta nostaa uusiutuvien osuus liikenteessä vähintään 14 %:iin EU:n jäsenmaissa vuonna 2030. Tämä on selkeä osoitus siitä, että Euroopan unioni ottaa ilmastonmuutoksen vakavasti, ja että sillä on kunnianhimoa lisätä uusiutuvan energian käyttöä liikenteessä”, Nesteen yhteiskuntasuhdejohtaja Ilkka Räsänen kertoo.

Uusiutuvan energian käyttö liikenteessä vähentää globaaleja ilmastopäästöjä. Esimerkiksi Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen avulla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % tuotteen elinkaaren ajalta laskettuna verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin. Vuonna 2017 Nesteen asiakkaat pystyivät yrityksen uusiutuvien tuotteiden avulla vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään 8,3 miljoonaa tonnia. Määrä vastaa kolmen miljoonan henkilöauton poistamista tieliikenteestä kokonaiseksi vuodeksi, ja se on enemmän kuin Suomessa on henkilöautoja.

“EU:n uusiutuvan energian direktiivi sekä vuoteen 2030 asti ulottuva Suomen kansallinen biopolttoaineiden jakeluvelvoite liikenteen biopolttoaineille luovat yhdessä ennakoitavan toimintaympäristön”, Räsänen jatkaa.

Euroopan unionin neuvoston tulee vielä muodollisesti hyväksyä direktiivi ennen sen voimaantuloa. Tämän odotetaan tapahtuvan lähiviikkoina.

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com