JYSK Suomen tulos jälleen uuteen ennätykseen – Tavoitteena markkinan kakkossija

7.openpositiontop0480x320

Tanskalainen huonekaluketju JYSK on julkistanut tilikautensa 2017/2018 tuloksen. Yritys teki toista vuotta peräkkäin kaikkien aikojen ennätystuloksen sekä Suomessa että konsernitasolla. JYSK Suomen liikevaihto oli 143 M€ ja liikevoitto 14,7 M€. Yrityksen investoinnit olivat kuluneen tilikauden aikana yli 6 M€. Liikevaihto kasvoi viime vuodesta 9 % ja liikevoitto 17 %.

JYSKin markkina-asema vahvistuu edelleen Suomessa. Tilastokeskuksen keräämien tietojen pohjalta JYSKin liikevaihdon kehitys on toimialalle poikkeuksellisen vahvaa. Kuluneen vuoden aikana huonekalujen ja sisustustavaroiden kaupan liikevaihto on kehittynyt keskimäärin Suomessa vain vajaa 5 %. JYSKin liikevaihto on kasvanut yli 50 % toimialan suhteellista keskiarvokasvua nopeammin.

– Toimialan kotimaisiin toimijoihin verrattuna olemme kyllä erinomaisessa asemassa. Ennätysmäisten kasvuvuosien ansiosta meillä on mahdollisuus kehittää JYSK Suomea aivan uudella tasolla. Tänä vuonna investoimme mittavasti myymäläuudistuksiin, asiakaspalvelun kehittämiseen ja henkilöstön sitouttamiseen. Lisäksi olemme panostaneet voimakkaasti valikoiman kehitykseen, laatuun ja brändimielikuvan parantamiseen, JYSKin Country Manager Ville Velin tiivistää.

Laajeneva myymäläverkosto toi ennätysmäärän asiakkaita

Kuluneen tilikauden investoinnit olivat poikkeuksellisen mittavat. JYSK Suomi uudisti asiakaspalvelua elektronisin hintakyltein, avasi useita uusia myymälöitä sekä uudisti myymälöitä uuden konseptin mukaisiksi valtakunnallisesti. Lisäksi JYSK lanseerasi uuden ydinkeskustoihin ja kauppakeskustoihin keskittyvän citykonseptin.

JYSKillä on Suomessa verkkokaupan ohella 79 myymälää, joista viisi avattiin kuluneena tilikautena. Syyskuun alun jälkeen on lisäksi avattu jo kaksi myymälää. Suunnitelmissa on avata kuluvan tilikauden aikana (elokuu 2018/2019) vielä ainakin viisi uutta myymälää. Kehitystyön tulos näkyy suoraan myös asiakasmäärässä, joka jatkoi kasvuaan. Viime tilikaudella JYSK Suomen myymälöissä vieraili 3,5 miljoonaa asiakasta, mikä on 12,1 % edellisvuotta enemmän.

– Kuluneen vuoden mittavista investoinneista huolimatta kannattavuutemme on yhä erinomainen, joten voimme jatkossakin panostaa kehitystyöhön voimakkaasti. Tavoitteena on jälleen rikkoa uusia ennätyksiä ja ottaa entistä suurempi markkinaosuus. Nykyisellä vauhdilla ylitämme 200 M€ liikevaihdon kolmen vuoden sisällä, Ville Velin visioi.

JYSK Suomen liikevaihdon kasvu ja tulos näkyvät koko henkilöstön palkitsemisessa. JYSK maksoi kuluneelta tilikaudelta henkilöstölleen yli 1,1 M€ bonuksia. Tulospalkkio kasvatti myymälätyöntekijän ansiota keskimäärin 7,5 %, mikä tekee siitä merkittävän tulonlähteen vuositasolla.

Konsernitasolla JYSK Groupin kokonaisliikevaihto kasvoi uuteen ennätykseen: 3,6 miljardia euroa ja liikevoitto 474 M€. Yrityksellä on tällä hetkellä myymälöitä 50 maassa ja strategiana on jatkaa myymäläverkoston kehittämistä ja laajentamista edelleen eri maissa.

JYSK Suomen kehitys lukuina vuosien 2016-2018 aikana

RAHAMAAILMA SOMESSA!!

YHTEYDENOTOT

Rahamaailma/Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
Sähköpostit:
rahamaailma (@)victoriamedia.fi
rahamaailma.talous(@)gmail.com
rahamaailma(@)yahoo.com