Aktia valittiin jälleen Suomen parhaaksi korkovarainhoitajaksi

uMgyENG2_400x400

Aktia on voittanut Morningstarin Suomen Awards 2019 -kilpailussa sekä korkovarainhoitaja-sarjan että korkorahastot-sarjan. Aktian varainhoitopalvelut on palkittu toistuvasti niin Morningstarin kuin useiden muiden toimijoiden kilpailuissa. Jatkuva menestys on osoitus ainutlaatuisesta osaamisesta aktiivisessa salkunhoidossa erityisesti kehittyvien maiden velkakirjoihin sijoittavissa rahastoissa.

Morningstar on palkinnut jälleen Aktian Suomen parhaaksi korkovarainhoitajaksi Awards 2019 -kisassa. Aktian korkovarainhoito on ollut Morningstarin mittausten kärjessä vuodesta 2013 lähtien.

“On jälleen kerran iso kunnia saada tämä palkinto. Voitto on tulosta vuosien pitkäjänteisestä työstä ja tiimimme ainutlaatuisesta osaamisesta ja asiantuntijuudesta korkovarainhoidossa. Se on myös osoitus aktiivisen salkunhoidon menestyksestä”, sanoo Aktia Varainhoito Oy varatoimitusjohtaja ja sijoitustoiminnasta vastaava Jetro Siekkinen.

Parhaan korkovarainhoidon lisäksi Aktia Government Bond+ -rahasto valittiin parhaaksi korkorahastoksi Awards 2019 -kisassa. Lisäksi Aktia oli kolmen parhaan rahastotalon joukossa koko valikoima -sarjassa. Sijoitus kolmen parhaan joukkoon edellyttää viiden vuoden erittäin vahvaa tuotto-riski-suhdetta.

“Olemme todistetusti paras korkovarainhoitaja ja meillä on tällä saralla maailman mittakaavassakin ainutlaatuista osaamista, mutta sen lisäksi olemme tehneet jatkuvasti töitä koko sijoitustarjoamamme kehittämiseksi. On hienoa saada myös tälle työlle lisää tunnustusta”, Siekkinen iloitsee.

Aktia Varainhoito on keskittänyt erityisosaamistaan kolmeen pääalueeseen korkovarainhoidossa: globaaliin inflaatioon, eurooppalaisiin yrityslainoihin ja kehittyvien maiden valtionlainoihin. Morningstar on palkinnut Aktian parhaana korkovarainhoitajana vuosina 2013, 2014, 2015 ja 2018. Lisäksi Aktia on ollut ainoana suomalaisena toimijana kolmen parhaan korkovarainhoitajan joukossa vuosina 2016 ja 2017.

Morningstar on johtava riippumattoman sijoitustutkimuksen keskus Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Australiassa ja Aasiassa. Se palkitsee vuosittain parhaat varainhoitajat kolmessa pääkategoriassa sekä parhaat yksittäiset rahastot kuudessa eri kategoriassa.

Rahastokohtaiset palkinnot jaettiin seuraavasti:

Yhdistelmärahastot: Nordea Säästö 10 (salkunhoitaja Tuomo Mattila)

Korkorahastot: Aktia Government Bond+ (Jonne Sandström ja Jonne Kotioja)

Suomi osakkeet: Seligson & Co OMX Helsinki 25 Indeksiosuusrahasto

Pohjoismaat osakkeet: Handelsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt (Tore Marken)

Eurooppa osakkeet: Pictet-European Sustainable Equities (Laurent Nguyen)

Maailma osakkeet: Vontobel Global Equity (Matthew Benkendorf)