UPM Chudovon vaneritehtaan laajennus ja uusi biokattilalaitos vihitään tänään käyttöön

DCIM100MEDIADJI_0044.JPG

UPM Chudovon vaneritehtaan syksyllä 2017 aloitettu laajennus vihitään tänään käyttöön. Laajennus lisää tehtaan tuotantokapasiteettia 155 000 kuutiometriin vuodessa. Uusi biolämpökattila puolestaan parantaa tehtaan materiaalitehokkuutta ja vähentää fossiilisten polttoaineiden kulutusta. Investoinnin kokonaismäärä on noin 50 miljoonaa euroa.

“Kaksivuotisen investointiprojektimme kasvattaa UPM Chudovon tuotantokapasiteettia ja tuotevalikoimaa, mikä puolestaan luo lisäarvoa asiakkaillemme keskeisillä toimialoilla rakentamisessa, kuljetusvälineteollisuudessa ja LNG-laivanrakennuksessa”, sanoo UPM Plywoodin johtaja Mika Sillanpää. “Investointi parantaa myös tehtaan ympäristösuorituskykyä nostamalla puunkäytön tehokkuutta ja vähentämällä fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

Tehtaalle rakennettiin uudet tuotantolinjat, jotka sisältävät viilun- ja vanerinvalmistukseen tarvittavat tuotantolaitteistot. Tehdasalueelle nousi myös uusi 19 MW biolämpökattila. Investointi kasvattaa tehtaan tuotantokapasiteettiä 45 000 kuutiometrillä 155 000 kuutiometriin vuodessa. Laajennus luo arviolta noin 100 uutta työpaikkaa joko suoraan tehtaalla tai välillisesti, esimerkiksi puunhankinnassa ja logistiikassa.

Investoinnin myötä UPM Chudovon tehtaan tuotevalikoima laajene kahdella uudella tuotteella: WISA-BirchLG (Long Grained), jossa syykuviointi on levyssä pitkittäissuuntainen sekä WISA-Form BirchMBT(MBT Moisture Barrier Technology), joka tarjoaa ratkaisun pintaviilun kosteuselämisen parempaan hallintaan betonointikäytössä.

“Onnistuneen ja ajallaan edenneen projektin on mahdollistanut ammattitaitoinen ja motivoitunut projektitiimi, tehtaan henkilöstö sekä yli 350 aliurakoitsijoiden työntekijää. He ovat hoitaneet uusien linjojen rakentamisen ja laitteiden asennukset normaalin tuotannon pyöriessä. Olemme ylpeitä myös projektinaikaisesta turvallisuuskulttuurista, sillä projektissa eikä käynnissä olleella tehtaalla tapahtunut yhtään poissaoloon johtanutta tapaturmaa”, kiittää UPM Plywoodin tuotantojohtaja Mika Kekki.

Yli 40% investointeihin liittyvistä alihankinnoista tuli paikallisilta toimijoilta.