Kemianteollisuus: Laittoman lakkoilun on loputtava Medisize Oy:ssä

Kemianteollisuuden jäsenyrityksen Medisize Oy:n Kontiolahden yksiköissä lähes 300 työntekijää on lakkoillut jo kolmatta päivää laittomasti. Lakon on ilmoitettu jatkuvan sunnuntaihin 15.9. asti. Kemianteollisuudessa työehtosopimukset ovat voimassa ja näin ollen myös työrauhavelvoite.

Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto ovat yhdessä ilmoittaneet ennen lakon alkua paikalliselle ammattiosastolle ja pääluottamusmiehelle työtaistelun olevan laiton. Tästä huolimatta työtaisteluun on ryhdytty.

Kemianteollisuus pitää työtaistelua täysin edesvastuuttomana ja sillä tullaan aiheuttamaan miljoonien eurojen vahingot yritykselle. Kemianteollisuus vaatii työtaistelun välitöntä lopettamista. Työtaistelua koskeva kanne on vireillä työtuomioistuimessa.