Musti Group Holding Oy harkitsee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsinkiin

587282691793e60c22814c2a_logo

Musti Group Holding Oy harkitsee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsinkiin

Musti Group Holding Oy, Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö 1) ilmoittaa, että se suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Listautumisannin odotetaan tukevan Musti-konsernin strategian toteuttamista lisäämällä Yhtiön näkyvyyttä sen nykyisten sekä mahdollisten uusien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden parissa. Se tulee myös mahdollistamaan Yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille kasvustrategiaansa tukevan pääoman hankkimiseksi, sekä laajentamaan sen osakkeenomistajapohjaa ja lisäämään osakkeiden likviditeettiä.

Suunnitellun Listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakemyynnistä, jossa eräät Yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan, sekä noin 40–50 miljoonan euron määräisestä (ennen transaktiopalkkioita ja -kuluja) osakeannista, jossa Yhtiö laskee liikkeeseen uusia osakkeita. Annilla kerättävät varat tullaan käyttämään Yhtiön nykyisten velkojen osittaiseen takaisinmaksuun sekä Yhtiön yleiseen toimintaan. 

David Rönnberg, Musti-konsernin toimitusjohtaja kommentoi:

”Musti-konserni on Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö, ja me vastaamme omnikanavaisella liiketoimintamallillamme lemmikkieläinten ja niiden omistajien tarpeisiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tarjoamme laajan ja tarkkaan valikoidun lemmikkieläintarvikkeiden valikoiman, ja meillä on laaja valikoima omia ja eksklusiivisia sekä kolmansien osapuolten brändejä. Tarjoamme valikoiduissa kohteissa myös palveluja lemmikeille, kuten turkinhoitoa, koulutusta ja eläinlääkäripalveluja. 

Ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä, ja he käyttävät enemmän rahaa korkealaatuiseen ruokaan sekä monipuolisempiin tuotteisiin ja palveluihin. Me kutsumme tätä trendiä Lemmikkivanhemmuudeksi, eli Pet Parenting -ilmiöksi. Konseptiimme kuuluu voimakas asiakaskeskeisyys, ja sen kulmakiviä ovat luotettavuus ja myymälähenkilöstön tarjoama asiantuntemus.

Odotamme innolla saavamme jatkaa työtämme tehdä lemmikkien ja niiden omistajien elämästä helpompaa, turvallisempaa ja hauskempaa. Suunniteltu Listautumisanti tukee meitä tulevalla matkallamme.”

Jeffrey David, Musti-konsernin hallituksen puheenjohtaja kommentoi:

”Olen erittäin ylpeä Mustin intohimoisesta henkilöstöstä ja kokeneesta johtoryhmästä. Heidän kova työnsä ja onnistumisensa Mustin asiakaskeskeisen konseptin, saumattoman omnikanavaisen liiketoimintamallin ja korkealaatuisen valikoiman kehittämisessä on nostanut Mustin siihen asemaan missä se tänä päivänä on. Suunnitellun Listautumisannin odotetaan tukevan Mustin strategian toteuttamista lisäämällä Yhtiön näkyvyyttä ja mahdollistamalla Yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille pääoman hankkimiseksi kasvua varten.”

Vesa Koskinen, Musti-konsernin hallituksen jäsen, EQT Partnersin osakas, EQT:n Suomen maajohtaja ja EQT:n rahastojen neuvonantaja kommentoi: 

”EQT on erittäin vaikuttunut Mustin sitoutuneen johtoryhmän ja hallituksen tekemästä työstä Yhtiön kehittyessä vahvasta suomalaisesta vähittäiskaupan konseptista johtavaksi omnikanavaiseksi toimijaksi pohjoismaisilla lemmikkieläintarvikemarkkinoilla. Musti on loistava esimerkki EQT:n ”sijoita trendiin” -lähestymistavasta, ja odotamme, että pitkäaikainen globaali Pet Parenting -megatrendi jatkaa markkinoiden muovaamista tulevina vuosina. Uskomme, että Musti-konsernilla on edessään menestyksekäs ja mielenkiintoinen tulevaisuus, ja EQT odottaa innolla saavansa jatkaa matkaa listatun yhtiön kanssa.”