Isojoen Konehalli Oy palautti Business Finlandin kehittämisavustuksen

ikh_l_1_600px__powerpoint-1e63dca8-1c30-492b-8d75-d482471dd3b8_s600x0

Isojoen Konehalli Oy on päättänyt palauttaa Business Finlandin myöntämän 100 000 euron kehittämisavustuksen.

Isojoen Konehalli anoi ensimmäisten yritysten joukossa ja valintakriteerit täyttäen Business Finlandin kehittämisrahoitusta asiakas- ja tavarantoimittajasuhteiden hallinnointijärjestelmän kehittämiseen koronaviruksesta aiheutuvan poikkeustilan vaikutusten lieventämiseksi 19. maaliskuuta. Tuolloin oli ilmeistä, että koronaviruspandemia tulee vaikuttamaan voimakkaasti Isojoen Konehallin liiketoimintaan sekä tuotteiden tuonnin että vähittäiskaupan osalta – ja mahdollisesti jopa tyrehdyttämään koko liiketoiminnan.

Yrityksellä on yhdeksän omaa IKH-suurmyymälää sekä lisäksi 130 itsenäisen kauppiasyrittäjän jälleenmyyjäverkosto. Osa yrityksen yli 50 000 eri tuotenimikkeen valikoimasta tuodaan Suomeen Euroopasta tai Aasiasta. Isojoen Konehallin liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella helmikuussa 2020 oli noin 128 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä keskimäärin 252. Viennin osuus liikevaihdosta on noin 10 %.

Isojoen Konehallille myönnetty kehittämisrahoitus olisi kattanut vain osan kehittämisprojektin kustannuksista. Yritys jatkaa projektia vahvistaakseen mahdollisuuksiaan toimia pandemian aikana ja sen jälkeen sekä turvatakseen jatkossakin sekä työntekijöidensä että kauppiasyrittäjien työpaikat Suomessa.