Pohjola Pankki Oyj: Vakuutus vaikka satavuotiaaksi saakka

Ennakointi, hoito ja toipuminen kuuluvat kokonaisvaltaiseen henkilövakuuttamiseen. Pohjola panostaa terveyteen ja hyvinvointiin uudistamalla terveysvakuutuksensa. Vakuutus korvaa huomattavasti aiempaa monipuolisemmin terveyden hoitamisesta aiheutuvia kuluja.Lisäksi vakuutuksen yläikäraja on nostettu sataan vuoteen.

Pohjola Vakuutus laajentaa henkilövakuuttamista. Asiakkaalle tarjotaan entistä laajempaa hoitoketjua terveyden ja hyvinvoinnin turvaksi. Keskeistä ovat hyvinvoinnin varmistaminen, sairauksien ennaltaehkäisy ja vahingon sattuessa potilaan nopea paraneminen.

– Vakuutusta ei tule enää nähdä kaikkein pahimman kautta, vaan keinona pysyä voimissa pidempään. Nykyiset tapaturma- ja hoitokuluvakuutukset keskittyvät pääsääntöisesti hoitoon. Me olemme uusineet henkilöasiakkaiden terveyden ja hyvinvoinnin vakuutukset vastaamaan tämän päivän asiakkaiden tarpeita, kertoo Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Uudella terveysvakuutuksella voi edistää terveyttä, hoidattaa itsensä nopeasti ja saada tukea sairaudesta tai tapaturmasta toipumiseen. Uuteen terveysvakuutukseen kuuluvat esimerkiksi hammasturva ja potilasta kuntouttavat psykoterapia- sekä fysioterapiahoidot. Vakuutus ei myöskään lopu siihen, kun potilas pääsee kotiin. Apua voi saada mm. arjen pyörittämiseen ja kodin muutostöihin. Lisäksi vakuuttamisessa on uutta mm. se, että asiakas saa vakuutuksesta tukea kunnon kohentamiseen, jos katsotaan, että se ennaltaehkäisee vakavaa sairastumista.

Ikärajat poistuvat 

Aiemmin ei yli 65-vuotiaita ole vakuutettu sairauksien varalta. Vakuutusturva on päättynyt juuri silloin, kun ihminen jää eläkkeelle ja työterveyshuollon ulkopuolelle. Nyt vakuutukset jatkuvat paljon pidempään, aina 100 vuoteen asti.

– Yksi asiakkaiden eniten toivomia uudistuksia on matkustajavakuutuksen ikärajan nostaminen. Myös uusi matkustajavakuutus on voimassa satavuotiaaksi saakka, Pölönen huomauttaa.

Hoitoketju lyhyemmäksi, toipuminen nopeampaa

Hyvinvoinnin tukemisessa keskeistä on myös vahingon sattuessa potilaan nopea hoitoon pääsy ja hoitoketjun merkittävä lyheneminen.

Pohjola Vakuutuksen perustamassa ortopedisten sairauksien ja vammojen tutkimukseen ja hoitoon keskittyvässä päiväkirurgisessa Omasairaalassa hoitoketju pystytään jopa puolittamaan keskimääräisiin hoitoaikoihin verrattuna.

– Sairaalan toimintaperiaatteena on kokonaisvaltainen asiakkaasta huolehtiminen. Etusijalla on ensiluokkainen hoito ja asiakkaiden tyytyväisyys, Pölönen sanoo.

Suomalaiset vakuuttavat omaisuutensa paremmin kuin itsensä

Suomalaiset pitävät tärkeänä varautua omaan tai perheenjäsenen sairastumiseen. Kuitenkin siihen on varauduttu paljon huonommin kuin auton tai kodin vahinkoon (OP-Pohjola-ryhmän kotitalousbarometri 2012).

Alle kolmannes suomalaisista on vakuuttanut oman terveytensä sairaskuluvakuutuksella. Sen sijaan kotivakuutus on 86 prosentilla ja vapaaehtoinen autovakuutus 56 prosentilla suomalaisista (Finanssialan keskusliitto, Vakuutustutkimus 2012).