PALTA tuomitsee Pron lakon TeliaSonera Finland Oyj:ssä – taustalla puhdas järjestöpolitiikka

Palvelualojen työnantajat PALTA tuomitsee Ammattiliitto Pron huomenna 21.9.2012 käynnistämät työtaistelutoimet TeliaSonera Finland Oyj:ssä. Lakko on laiton ja se on viety työtuomioistuimeen.

PALTA ja Pro sopivat aikanaan, että ICT-alan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen soveltamisrajaa täsmennetään. Tätä varten käynnistettiin prosessi, joka saatiin päätökseen elokuussa 2012. Sopimuksen mukaisesti TeliaSonera Finland Oyj on velvollinen siirtämään 120 toimihenkilöä ylemmiksi toimihenkilöiksi.

– Pron käynnistämien työtaistelutoimenpiteiden taustalla on puhdas järjestöpolitiikka. Prolle eivät kelvanneet yhteisen prosessin lopputuloksena syntyneet soveltamisrajalinjaukset toteaa PALTAn työmarkkinajohtaja Tuomas Aarto . Aarton mukaan on valitettavaa, että yksittäinen työnantaja joutuu järjestöpolitiikan pelinappulaksi. Rajanvetokiistat tulisi ratkaista palkansaajakeskusjärjestöjen sisäisin toimenpitein.

Pro on sitoutunut työrauhaan. Sen toimeenpanema työtaistelu TeliaSonera Finland Oyj:ssä on työrauhavelvoitteen vastainen. PALTA on jo aiemmin korostanut työrauhajärjestelmän pikaisen uudistamisen tarvetta. Pron toiminta TeliaSoneran kohdalla osoittaa, että työrauhajärjestelmän uudistamiseen on ryhdyttävä viipymättä.

Lue myös: Sonera pahoittelee laittomasta työtaistelutoimenpiteestä asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa

 

Tags: