Pihlajalinna aloittaa neuvottelut Työterveys Virta Oy:n osakekannan ostosta – kauppa tarkoitus toteuttaa vuoden 2020 loppuun mennessä

Pihlajalinna Oyj aloittaa neuvottelut oululaisen työterveyspalveluita tarjoavan Työterveys Virta Oy:n koko osakekannan ostosta.

Pihlajalinna menestyi parhaiten Työterveys Virta Oy:n osakekannan myynnistä ja työterveyspalveluista järjestetyssä julkisessa kilpailutuksessa. Työterveys Virta Oy:n omistajat ja Pihlajalinna allekirjoittavat seuraavaksi aiesopimuksen. Osapuolten aikomuksena on toteuttaa kauppa ja hankintasopimusten mukaiset työterveyspalveluiden hankinnat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Työterveys Virta Oy:n suurimmat omistajat ovat Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Yhtiön muita omistajia ovat Hailuodon kunta, Kempeleen kunta, Limingan kunta, Lumijoen kunta, Muhoksen kunta, Tyrnävän kunta, Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) ja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Osakekaupan yhteydessä Työterveys Virta Oy:n nykyisten omistajatahojen työntekijöiden työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle. Sopimuskausi on 4 vuotta, minkä jälkeen sopimuksia on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevina. Samoin mukana olevien kuntien lakisääteiselle järjestämisvastuulle kuuluvien työterveyshuollon palveluiden tuottamisvastuu siirtyy Pihlajalinnalle.

Työterveys Virralla on noin 26 000 henkilöasiakasta ja noin 140 työntekijää. Yhtiöllä on yhteensä seitsemän toimipistettä Oulussa, Kempeleessä, Muhoksella, Limingassa, Tyrnävällä ja Raahessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13,6 miljoonaa euroa.

Yrityskauppa vahvistaa työterveyspalveluiden markkinatarjontaa Oulun seudulla ja Pohjois-Suomessa.

Kaupan loppuunsaattamiseksi toteutetaan asianmukaisesti täydentävä Due Diligence -tarkastus, jonka jälkeen hankinta etenee sopimusvaiheeseen ja kauppakirjojen hyväksyntään.