Kuva: Kenneth Luoto

Koronapandemian pitkittymisestä aiheutuvien negatiivisten taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi Stockmann sopeuttaa henkilöstöresurssejaan laskeneisiin asiakasmääriin ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön lomautuksista. Neuvottelut koskevat Stockmannin tavarataloliiketoiminnan myyntiä sekä jakelukeskuksen toimintaa Suomessa. Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 870 henkilöä. Toimenpiteellä tavoitellaan arviolta 3 miljoonan euron säästöjä henkilöstökustannuksissa vuoden 2021 aikana.

”Koronapandemia vaikuttaa merkittävästi erikoiskaupan liiketoimintaympäristöön ja näkyy selkeästi myös Stockmann-tavaratalojen asiakasvirroissa. Sopeutamme toimintaamme ja Suomen tavaratalojemme sekä jakelukeskuksemme henkilöstöresursseja tilanteeseen”, Stockmannin Suomen-myyntijohtaja Niko Pesonen toteaa.

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät 16.2.2021 ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Tämänhetkisen arvion mukaan yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin enintään 90 päiväksi vuoden 2021 aikana. Neuvottelut eivät koske asiakaspalveluyksikköä, eivätkä vaikuta verkkokaupan toimintaan.