Arla Suomen toimitusjohtaja Kai Gyllström on nimitetty Arla Ruotsin toimitusjohtajaksi kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Ruotsin nykyinen toimitusjohtaja Patrik Hansson siirtyy tuolloin johtamaan Arlan toimintoja Saksassa.

Vuonna 2009 Arlalla aloittanut Kai Gyllström on ollut muun muassa perustamassa Arlan Global Food Service -liiketoimintaa ja toiminut Arla Saudi-Arabian toimintojen johtajana. Arla Suomen toimitusjohtajana Gyllström on ollut vuodesta 2018. Tänä aikana yhtiön liikevaihto Suomessa on kasvanut ja kannattavuus vahvistunut.

– Kailla on runsaasti erinomaista kokemusta kasvun aikaansaamisesta. Hän on johtaja, joka ymmärtää yhteistyön merkityksen niin kollegoiden, maidontuottajien kuin muiden kumppaneiden kanssa. Kain johdolla Arla on tuonut Suomessa markkinoille uusia innovaatioita, joista loistavina esimerkkeinä ovat lohkoketjuteknologian hyödyntäminen maidontuotannon läpinäkyvyyden lisäämisessä kuluttajille ja GOT GUTS -tuotteiden kehittäminen vastaamaan kasvavaan hyvinvointituotteiden kysyntään. Kain johtamistyyli yhdistettynä vahvaan kokemukseen brändinrakentamisesta tekee hänestä ihanteellisen henkilön Arla Foods Ruotsin johtoon, Arla Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja Peter Gioertz-Carlsen toteaa.

Vaikka Kai Gyllström jättää Suomen toiminnot myöhemmin nimitettävälle seuraajalleen haikein mielin, hän on erittäin iloinen tulevasta uudesta roolistaan arvostetussa yhtiössä, jolla on pitkä historia Ruotsissa ja joka osaa sopeutua ja vastata kuluttajien ja asiakkaiden toiveisiin.

– On todella etuoikeus saada tämä mahdollisuus ja jatkaa työtä vahvojen maailmanlaajuisten ja paikallisten tuotemerkkien parissa sekä olla eturintamassa vastaamassa vaatimuksiin, joita ilmastonmuutos ja kestävä kehitys asettavat ruoka-alalle. Niin Suomessa kuin Ruotsissa olemme yhdessä maidontuottajiemme kanssa tärkeä osa maan ja maaseudun taloutta. Olen sekä nöyrä että innoissani siitä, että saan olla tässä mukana. Haluan jo tässä vaiheessa myös kiittää henkilöstöämme Suomessa upeasta työstä ja toivottaa heille menestystä tulevaisuudessa, Kai Gyllström toteaa.

Arla Foods on maailmanlaajuisesti toimiva osuuskunta, jolla on omistajatuottajia Tanskassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa. Ruotsissa Arla on meijerialan markkinajohtaja. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto Ruotsissa kohosi 1361 miljoonaan euroon. Ruotsin toiminnoissa työskentelee 3600 henkeä.

Arla Suomen uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on käynnistetty.