Kuvaaja: Tiia Monto, CC BY-SA 4.0,

UPM myy Jyväskylän Säynätsalossa sijaitsevan vaneritehtaan tehdasalueen kiinteistöineen ja rakennuksineen kiinteistökehitysprojekteihin erikoistuneelle Redeve Oy:lle. Kauppasopimus allekirjoitettiin tänään ja sen myötä alueen omistus- ja hallintaoikeus siirtyy Redevelle välittömästi. Kaupan myötä alueella vuokralla olevat yritykset siirtyvät Redeven vuokralaisiksi.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että vaneritehtaan kiinteistölle löytyi ostaja näin nopeasti. Alueelle on jo vaneritehtaan toiminnan aikana kehitetty eri alojen pienteollisuutta ja työpaikkoja. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Redeven kanssa aiemminkin ja uskomme tämän olevan hyvä uutinen alueen edelleen kehittämisen kannalta”, sanoo kiinteistöpäällikkö Jaakko Kaijalainen UPM:ltä.

Redeve on ostanut aiemmin UPM:ltä Myllykosken tehdasalueen ja Voikkaan yritysalueen ja harjoittaa molemmilla alueilla yritysalue-toimintaa. Vastaavaa suunnitellaan myös Säynätsaloon.

”Säynätsalon sijainti Jyväskylän keskustan tuntumassa on logistisesti erinomainen. Lisäksi tehdasalueen tuotantotoimintaa tukeva infrastruktuuri on hyvässä kunnossa ja mahdollistaa uusille yrityksille toiminnan aloittamisen nopeasti. Alueella on myös runsaasti varastointiin soveltuvia tiloja”, sanoo Redeve Oy:n toimitusjohtaja Jari Lahtinen.

Vanerin valmistus UPM Jyväskylän vaneritehtaalla päättyi vuonna 2020. Toiminnan päättämiseen liittyvät koneiden, laitteiden ja järjestelmien purkutyöt jatkuvat alueella edelleen ja ne tulee kauppasopimuksen mukaan saada päätökseen syyskuun loppuun mennessä.