Fazer on päättänyt luopua kaikista toiminnoistaan Venäjällä. Yhtiö on toiminut leipomoliiketoiminnassa paikallisesti Moskovassa ja Pietarissa ja työllistänyt noin 2300 henkeä. Vuonna 2021 Venäjän liikevaihto oli noin 157 miljoonaa euroa, eli 13 % konsernin liikevaihdosta.

”Emme näe muuta vaihtoehtoa kuin luopua toiminnoistamme Venäjällä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vihamielinen teko, jolla on traagiset seuraukset koko alueelle. Meidän on pitänyt huomioida useita sidosryhmiä ja vakavia seurauksia, emmekä näin ollen ole voineet luopua toiminnasta niin nopeasti kuin olisimme toivoneet. Olemme työskennelleet ja edenneet niin nopeasti kuin on ollut mahdollista, riskit ja uhat huomioiden.” sanoo Christoph Vitzthum, Fazerin konsernijohtaja.

Liiketoiminnoista luopuminen tehdään henkilöstö ja paikallinen lainsäädäntö huomioiden.

“Ymmärrän, että monet uskolliset ja arvostamamme asiakkaat, samoin kuin monet sidosryhmät ovat kokeneet, että Fazerin olisi pitänyt tehdä tämä päätös jo aikaisemmin. Voin vakuuttaa, että tämä on ollut meille ainoa vaihtoehto koko ajan, mutta olosuhteista johtuen emme ole voineet edetä aikaisemmin”, Christoph Vitzthum toteaa.

Jo aiemmin Fazer lopetti kaiken viennin ja keskeytti investoinnit Venäjälle.