Fortum on sopinut ostavansa ruotsalaisen sähköntoimittajan Telge Energi AB:n koko osakekannan Telge AB:lta. Velaton kauppahinta on noin 450 miljoonaa Ruotsin kruunua (39 milj. euroa). Yritysosto tukee Fortumin strategisia prioriteetteja: olla luotettava puhtaan energian toimittaja, edistää asiakkaiden siirtymää fossiilisesta päästöttömään energiaan sekä uudistumista ja kehitystä. Kauppa vahvistaa entisestään Fortumin asemaa puhtaan energian ratkaisujen toimittajana kuluttajille ja yrityksille Pohjoismaissa.

Telge Energi on yksi Ruotsin 10 suurimmasta sähkön vähittäismyyjästä, ja sillä on yli 150 000 asiakassopimusta. Asiakaskunta koostuu pääosin vähittäismyyntiasiakkaista ja kotitalouksista. Lisäksi yritys on vakiinnuttanut asemansa yritysasiakkaiden keskuudessa.

Vuonna 2022 Telge Energi toimitti 1,8 TWh päästötöntä sähköä, ja yhtiön käyttökate oli noin 23 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 2 miljoonaa euroa). Yrityksellä on noin 100 työntekijää.

Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen luvan sekä Södertäljen kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hyväksynnän. Telge AB:n omistaa Södertäljen kunta. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2023 kolmannen neljänneksen aikana.

”Telge Energi on yksi Ruotsin tunnetuimmista puhtaan sähkön toimittajista, ja yhtiön asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus ovat korkealla tasolla. Telge Energin ja Fortumin yhdistelmä tarjoaa synergiaetuja uusien palveluiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä vähittäis- että yritysasiakkaillemme. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt kehittää kestäviä ratkaisuja eteenpäin ydinmarkkina-alueellamme,” sanoo Fortumin Consumer Solutions -liiketoimintayksikön johtaja Mikael Rönnblad.