Metso Outotecin uusi tuotantolaitos Šiauliain läänissä Pohjois-Liettuassa on aloittanut toimintansa. Uusi laitos vahvistaa yrityksen kapasiteettia tuottaa laadukkaita kumi- ja Poly-Met-kulutusosia kaivosteollisuuden asiakkaille. Investointi julkistettiin maaliskuussa 2020.

”Tavoitteenamme on kehittää jatkuvasti globaaleja toimintojamme, jotta voimme varmistaa kilpailukykyisen tehdasverkoston ja luotettavat toimitukset asiakkaillemme maailmanlaajuisesti. Olen hyvin tyytyväinen siitä, että Liettuan uuden tehtaan käyttöönotto on saatu päätökseen erittäin osaavan tiimimme avulla. Ensimmäiset tuotteet on jo lähetetty asiakkaille”, sanoo Metso Outotecin Consumables-liiketoiminnan johtaja Sami Takaluoma.

Tehdas hyödyntää fossiilittomia ja uusiutuvia vaihtoehtoja sähkön ja energian tarpeeseen ja sen tuotantoprosessit on optimoitu asiakassegmenttikohtaisesti. Tehtaan sijainti Liettuassa valittiin huolellisen analyysin perusteella niin, että se on mahdollisimman lähellä asiakkaita Euroopassa ja Venäjällä, sekä hyvien logistiikkayhteyksien päässä Lähi-idästä ja Afrikasta. Asiakkaat hyötyvät myös entistä paremmasta toimitus- ja varastointikapasiteetista, kun logistiikassa voidaan hyödyntää useita vaihtoehtoja.

Tehdas työllistää 80 ihmistä vuoden 2020 loppuun mennessä. Metso Outotecilla on tällä hetkellä ympäri maailmaa 11 tehdasta, joissa tuotetaan synteettisiä ratkaisuja.

Lokakuussa 2019 yhtiö avasi uuden Business Services -keskuksen Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Keskuksessa työskentelee noin 100 asiantuntijaa. Se tarjoaa taloushallinnon ja asiakaslogistiikan palveluja. Tulevaisuudessa palveluja laajennetaan uusille aloille.